Elisaari työpaikkana

Kesätyön hakeminen ja valintaprosessi

Elisaari on luonnonkaunis saari ja virkistysalue Inkoon saaristossa. Kesän aikana saarella vierailee noin 15 000 ihmistä. Alueella on vierasvenesatama, vuokrasaunoja, grillikatoksia, ulkohuusseja, nurmikenttiä, rantakahvila, leirintäalue, luontopolku luonnonsuojelualueella ja vanha kaunis kartano, joka toimii kesäisin leipomona ja ravintolana. Palkkaamme kesälomasesongin ajaksi kesätöihin ensisijaisesti paikallisia nuoria. Vapaamuotoisen hakemuksen voit lähettää osoitteeseen olli.mantila(a)elisaari.fi, mielellään 31.3.2022 mennessä. Valintaprosessimme on kaksivaiheinen ja se antaa hakijalle mahdollisuuden tutustua paikkaan ensimmäisessä vaiheessa. Toisessa vaiheessa on mahdollisuus tutustua itse tekemiseen ja ryhmään. Uskomme, että meidän on hyvä hieman tuntea toisiamme ja hakijan on hyvä tutustua paikkaan ja tekemisen tapaan ennen päätösten tekoa.

Näitä vaalimme

Kesällä 2022 meillä käynnistyy yhdeksäs vuosi Elisaaressa ja olemme näiden kuluneiden vuosien kokemusten perusteella kirkastaneet niitä peruskiviä, joille tahdomme toimintamme perustaa.

Yhteisöllisyys

Työskentelemme saaressa noin 20 kilometrin päässä lähimmästä taajamasta ja yli 70 kilometrin päässä Helsingistä. Elisaareen ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Mm. näistä seikoista johtuen monet työntekijöistämme valitsevat asumisen saaressa. Monet meistä ovat siis yhdessä sekä samassa
paikassa työvuorojen aikana että vapaa-ajallamme. Tämä olosuhde antaa meille mahdollisuuden tutustua toisiimme, asettua kauniin luonnon helmaan sekä välttyä työmatkaliikenteeltä. Jotta tiivis yhdessäolo ja työntekopaikan jatkuva läsnäolo myös vapaa-aikana eivät uuvuttaisi meitä, luomme kevään aikana yhdessä yhteisöllisyyttä hyvällä tavalla vahvistavia toimintamalleja. Yhteisöllisyys laajemmassa mittakaavassa koskettaa luonnollisesti myös niitä työntekijöitämme, jotka kulkevat työpaikalle päivittäin kotoaan käsin. Yhdessä luodut tavat, joilla jaamme päivittäisiä kokemuksiamme toisillemme ja kehitymme hoitamaan tätä kaunista paikkaa ja palvelemaan asiakkaitamme, vahvistavat yhteisöllisyyttämme.

Yhteistyö

Elisaaren ulkoilualue, jossa työskentelemme on maantieteellisesti laaja, kesälomasesonki on suhteellisen lyhyt ja asiakkaita on verrattain paljon lyhyen sesongin aikana. Työkaverin auttaminen oma-aloitteisesti, vastuun ottaminen omasta toiminnasta ja positiivinen asenne elämää kohtaan auttavat aidon yhteistyön synnyttämisessä myös kiireen keskellä. Yhteistyöllemme vahvistamme käytännön pelisäännöt.

Ekologisuus

Olemme saaressa Suomenlahdella. Tekemisemme vaikuttavat sekä luonnon että ihmisen hyvinvointiin. Luomuraaka-aineiden ja lähellä tuotettujen tai kerättyjen ruoka-aineiden priorisointi jo tarjoomaan suunnitteluvaiheessa on meille tärkeää. Biojätteen kerääminen ja siitä mullan
jalostaminen mahdollistaa pienimuotoisen viljelyn keittiöpuutarhassamme. Huollamme ennakkoon, jotta voisimme välttää rikkoutuneen korjaamisen. Korjaamme, jos se on mahdollista, välttääksemme uuden ostamisen. Poljemme välimatkat polkupyrällä tai kävelemme, jos meidän ei tarvitse kuljettaa mukanamme painavia taakkoja. Olemme monen asian suhteen vielä alussa, mutta tahdomme työskennellä askel askeleelta kohti ekologisempaa toimintaa. Yhdessä voimme ideoida ja toteuttaa yhä uusia tapoja toimia ekologisemmin nyt ja tulevaisuudessa.

Kauneus

Ympäröivä Barösundin saaristoluonto ja Elisaari on tunnettu kauneudestaan. Luonnon kauneus tuo alueelle vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ja on tärkeää, että pidämme huolen siitä, että herkkää saaristoluontoa ei rasiteta liikaa. Siksi meille on tärkeää, että jätteet kierrätetään, roskat kerätään ja luontopolku pidetään kunnossa. Ihmiset kulkevat pääosin sataman ja kartanon alueella ja ympäröivä luonnonkauneus velvoittaa meitä pitämään myös ihmisen rakentaman ympäristön siistinä ja kauniina. Kauneus on myös kokemuksessa, miten kohtaamme toisemme ja asiakkaamme. Rauha ja harmonia liitetään myös usein kauneuden kokemukseen. Kun työskentelemme Elisaaressa, olemme jokainen omalta osaltamme luomassa tunnelmaa ja kauneutta niin ihmisten välille kuin ympäristöömmekin.

Yhteystiedot