Usein kysyttyjä kysymyksiä

Miten Elisaareen pääsee ilman omaa venettä?

Ilman omaa venettä kyyti tulee pääsääntöisesti jollakin tavoin järjestää etukäteen. Paikalliset taksiveneet kuljettavat jopa 30 henkeä kerrallaan Inkoon kirkonkylältä tai Barösundin salmesta.
Elisaaren ulkoilualueella on 4 kappaleita vuokrattavia soutuveneitä, joita saa lainata Elisaarensalmen ylitykseen, jos niitä on vapaana ja sopivasti parkkipaikkojen puolella. Toisinaan kaikki soutuveneet on kuitenkin ehditty soutaa saaren puolelle ja niitä ei ole tällöin käytettävissä ylitykseen. Kesälomasesosngin aikaan järjestämme aikataulun mukaista kuljetusta salmen yli.
Järjestämme myös etukäteen sovittuna asiakasryhmille kyydin saareen tapahtumien ja tilausten yhteydessä (tämä koskee myös majoittujia ja leirintäaluetta). Tarvitsemme tiedon kuljetustarpeesta viimeistään noin 1-3 päivää aikaisemmin, riippuen vuodenajasta.

 

Millä syväyksellä Elisaaren satamaan pääsee?

Normaalivedenkorkeudella Elisaareen pääsee reilun 2 metrin syväyksellä. Sisääntulo on Barösundinn suunnasta (itä-pohjoinen).

Miten saunoja voi varata?

Saunoja varataan satamatoimistosta tai puhelimitse soittamalla palvelunumeroon   1.5. – 30.9. välisenä aikana.

HUOM!
Juhannussaunoja varataan 1.5. alkaen vain sähköpostitse info(a)elisaari.fi. Juhannussaunat maksetaan laskulla etukäteen.

Voiko Elisaaressa grillata?

Tulenteko on sallittua ainoastaan grillikatoksilla. Grillikatosten puut ovat ilmaisia yksityishenkilöille (yritykset sopivat grillikatosten käytöstä erikseen).
Huolehdithan omalta osaltasi katoksen siisteydestä ja grilliritilöiden kunnosta. Ethän heitä vettä ritilöiden päälle – ne halkeavat, kun kylmä vesi ja kuuma ritilä kohtaavat.

Mistä luontopolku alkaa ja miten se on merkitty?

Luontopolku on merkitty vihreä-valkoisin nauhoin ja sen pituus on noin 2,2 km. Luontopolku kulkee suurelta osin rauhoitetulla Tammiston luonnonsuojelualueella. Luontopolku alkaa Tammiston huvilan oikealta nurkalta ylös polkua mäkeen. Tammiston huvilalle pääsee rantakahvilan takaa vasempaan.