Elisaari työpaikkana

 

Kesätyön hakeminen ja valintaprosessi

Elisaari on luonnonkaunis saari ja virkistysalue Inkoon saaristossa. Kesän aikana saarella vierailee noin 15 000 ihmistä. Alueella on vierasvenesatama, vuokrasaunoja, grillikatoksia, ulkohuusseja, nurmikenttiä, rantakahvila, leirintäalue, luontopolku luonnonsuojelualueella ja vanha kaunis kartano, joka toimii kesäisin leipomona ja ravintolana.

Palkkaamme kesälomasesongin ajaksi kesätöihin ensisijaisesti paikallisia nuoria, matkailu- ja ravintola-alan opiskelijoita sekä alan ammattilaisia. Vapaamuotoisen hakemuksen voit lähettää osoitteeseen sari.komulainen(a)elisaari.fi, mielellään 28.2.2018 mennessä. Linkki kuvaesitykseen.

Valintaprosessimme on kaksivaiheinen ja se antaa hakijalle mahdollisuuden tutustua paikkaan ensimmäisessä vaiheessa. Toisessa vaiheessa on mahdollisuus tutustua itse tekemiseen ja ryhmään. Uskomme, että meidän on hyvä hieman tuntea toisiamme ja hakijan on hyvä tutustua paikkaan ja tekemisen tapaan ennen päätösten tekoa.

 

Näitä vaalimme...

Kesällä 2018 meillä käynnistyy kuudes vuosi Elisaaressa ja olemme näiden kuluneiden vuosien kokemusten perusteella kirkastaneet niitä peruskiviä, joille tahdomme toimintamme perustaa.

Yhteisöllisyys

Työskentelemme saaressa noin 20 kilometrin päässä lähimmästä taajamasta ja yli 70 kilometrin päässä Helsingistä. Elisaareen ei pääse julkisilla kulkuneuvoilla. Mm. näistä seikoista johtuen monet työntekijöistämme valitsevat asumisen saaressa. Monet meistä ovat siis yhdessä sekä samassa paikassa työvuorojen aikana että vapaa-ajallamme. Tämä olosuhde antaa meille mahdollisuuden tutustua toisiimme, asettua kauniin luonnon helmaan sekä välttyä työmatkaliikenteeltä. Jotta tiivis yhdessäolo ja työntekopaikan jatkuva läsnäolo myös vapaa-aikana eivät uuvuttaisi meitä, luomme kevään aikana yhdessä yhteisöllisyyttä hyvällä tavalla vahvistavia toimintamalleja. Yhteisöllisyys laajemmassa mittakaavassa koskettaa luonnollisesti myös niitä työntekijöitämme, jotka kulkevat työpaikalle päivittäin kotoaan käsin. Yhdessä luodut tavat, joilla jaamme päivittäisiä kokemuksiamme toisillemme ja kehitymme hoitamaan tätä kaunista paikkaa ja palvelemaan asiakkaitamme, vahvistavat yhteisöllisyyttämme. 

Yhteistyö

Elisaaren ulkoilualue, jossa työskentelemme on maantieteellisesti laaja, kesälomasesonki on suhteellisen lyhyt ja asiakkaita on verrattain paljon lyhyen sesongin aikana. Työkaverin auttaminen oma-aloitteisesti, toistemme keskeneräisyyden myötätuntoinen kohtaaminen, vastuun ottaminen omasta toiminnasta ja positiivinen asenne elämää kohtaan auttavat aidon yhteistyön synnyttämisessä myös kiireen keskellä. Yhteistyöllemme vahvistamme käytännön pelisäännöt.

Ekologisuus

Olemme saaressa Suomenlahdella. Tekemisemme vaikuttavat sekä luonnon että ihmisen hyvinvointiin. Luomuraaka-aineiden ja lähellä tuotettujen tai kerättyjen ruoka-aineiden priorisointi jo tarjoomaan suunnitteluvaiheessa on meille tärkeää.  Biojätteen kerääminen ja siitä mullan jalostaminen mahdoliistaa pienimuotoisen viljelyn keittiöpuutarhassamme. Huollamme ennakkoon, jotta voisimme välttää rikkoutuneen korjaamisen. Korjaamme, jos se on mahdollista, välttääksemme uuden ostamisen. Poljemme välimatkat polkupyrällä tai kävelemme, jos meidän ei tarvitse kuljettaa mukanamme painavia taakkoja. Olemme monen asian suhteen vielä alussa, mutta tahdomme työskennellä askel askeleelta kohti ekologisempaa toimintaa. Yhdessä voimme ideoida ja toteuttaa yhä uusia tapoja toimia ekologisemmin nyt ja tulevaisuudessa.

Kauneus

Ympäröivä Barösundin saaristoluonto ja Elisaari on tunnettu kauneudestaan. Luonnon kauneus tuo alueelle vuosittain kymmeniä tuhansia ihmisiä ja on tärkeää, että pidämme huolen siitä, että herkkää saaristoluontoa ei rasiteta liikaa. Siksi meille on tärkeää, että jätteet kierrätetään, roskat kerätään ja luontopolku pidetään kunnossa. Ihmiset kulkevat pääosin sataman ja kartanon alueella ja ympäröivä luonnonkauneus velvoittaa meitä pitämään myös ihmisen rakentaman ympäristön siistinä ja kauniina.  Kauneus on myös kokemuksessa, miten kohtaamme toisemme ja asiakkaamme. Rauha ja harmonia liitetään myös usein kauneuden kokemukseen. Kun työskentelemme Elisaaressa, olemme jokainen omalta osaltamme luomassa tunnelmaa ja kauneutta niin ihmisten välille kuin ympäristöömmekin.

 

 

 

 

 

14 08

La 25.8. Elisaaressa tapahtuu - tervetuloa mukaan!

Luonto- ja kulttuuriympäristöpäivä Elisaaressa

Tule viettämään kanssamme puunhalauspäivää Inkoon Elisaaren tammimetsiin ja kuulemaan samalla mielenkiintoisia kertomuksia saaren historiasta.
Opastettu kierros alkaa Elisaaren rantakahvilalta klo 11:00 ja se kestää noin 3 tuntia. Opastuksen hinta on 5 €/hlö (alle 12v ilmaiseksi). Oppaana toimii Kristin Lauharo.
Elisaareen on lauttakuljetus Orslandetin puolelta klo 10:00 ja 10:30. Paluukuljetus Elisaaresta 14:30 ja 15:00. Tämän lisäksi soutuveneitä on käytettävissä omatoimiseen salmen ylitykseen.
Tervetuloa!

Katso lisää:  Linkki tapahtumaan.

Saaristolaispöytä Elisaaren kartanolla

Tarjoamme elokuun viimeisenä viikonloppuna saaristolaispöydän Elisaaren kauniilla kartanolla klo 12-15 - pöytävarauksella. Pöytävaraukset to 23.8. mennessä info@elisaari.fi.

Saaristolaispöytä sisältää:
Graavilohi
Silli (matjes ja saaristolais)
Välimeren salaatti
Mellangårdin salaatti
***
Kalanyytit
Viltgårdenin peuraa
Suppilovahverokastike
Tilliperunat
***
Saaristolaisleipä
Tuorejuustolevite
***
Elisaaren pikkumunkit
Kahvi/tee

HInta 29€/henkilö, lapset alle 15v. 15€, alle 3v. ilmaiseksi

Juhlimme Elisaaressa samaan aikaan Luonto- ja kulttuuriympäristöpäivää. Opastettu kierros alkaa Elisaaren rantakahvilalta klo 11.00 (5€/aikuinen). Kierros kestää noin 3 tuntia ja sen jälkeen ehtii vielä hyvin mukaan saaristolaispöytään klo 14 alkaen.

Ilmoitamme pöytävarauksen yhteydessä lauttakuljetuksesta salmen yli, jos tulet omalla autolla.

Katso lisää: Linkki tapahtumaan.

 

Kaikki uutiset