Elisaaren ulkoilualue on suljettu - tervetuloa 1.5.2020 alkaen!


Mellangårdin kartanoravintola avoinna vielä la 10.8. asti.

Vielä ehtii nauttimaan kesäravintolan herkuista tällä viikolla - ravintola avoinna ti-la klo 15-21 (keittiö sulkeutuu 20.30). Pöytävaraukset: varauselisaari@gmail.com.


Saaristolaisbrunssi Elisaaren kartanolla la 6.7. klo 11-15

Mellangårdin kartanon saaristolaisbrunssilla 6. heinäkuuta on tarjolla runsas alkuruokapöytä, lämmintä ruokaa ja makeaa. Tarjolla muun muassa nokkosmunarullia, saaren isännän katajasavustettua lohta ja tyrnisilakkaa.

Kuplivan ja viinin lisäksi valikoimassa on Alitalon siideriä ja viideriä, sekä saaren omaa lehtijuomaa.

Brunssin hinta: 49€/henkilö, lapset alle 12-vuotiaat 15€ ja lapset alle 3-vuotiaat ilmaiseksi. Pöytävaraukset:

varauselisaari@gmail.com

Välkommen på brunch till Elisaaris herrgård den 6.7, där vi serverar ett rikligt förrättsbord, såväl som en huvudrätt och en sötbit att avsluta måltiden med. Bjudes bl.a. på ägg-nässel rullar, havstornssill samt enbär-rökt lax à la husets värd.

Förutom mousserande och vin serverar vi bl.a Alitalos cider och "vider", samt husets egna rabarber/hallonblad dryck.

Brunchens pris: 49 euro/person,
barn under 12 år 15 euro och barn under 3 gratis. Bokningar:

varauselisaari@gmail.com


Juhannuspäivän brunssi klo 11-15 kartanolla

Elisaaren kartanon kesäravintolla saaristolaisbrunssin kokkaa Markus Maulavirta. Pöytävaraukset info@elisaari.fi

Tervetuloa nautiskelemaan luonnon antimista ja alueen herkuista.

Hinta: 49€/hlö, lapset alle 12v. 15€ ja alle 3v. ilmaiseksi


Juhannusajan saunavuorot - jäljellä olevat ajat paikan päältä Elisaaressa

Juhannusaaton pe 21.6. rantasaunavuorot ovat täynnä. Peruutusaikoja voi kysellä paikan päällä. Kuivan maan saunoja voi varata myös paikan päällä.

Sähköpostimme täyttyy tällä hetkellä juhannuksen ajan saunavarauskyselyistä ja pahoittelemme viivetttä vastaamisessa. Saunavuoroja kannattaa kysyä paikan päällä satamatoistosta/rantakahvilasta juhannuksen aikaan (torstai- sunnuntai).


Markus Maulavirta kokkaa Elisaaren kartanon kesäravintolalla - avajaiset 15.6.

Tammien paratiisinakin tunnettu Elisaari on Barösundissa Inkoossa sijaitseva Helsingin kaupungin omistama ulkoilualue. Elisaaressa on yksi maamme suurimmista luonnonvaraisista tammimetsistä suojelualueella. Ensi kesänä kartanoravintola uudistuu ja kokkina aloittaa monissa liemissä keitetty Markus Maulavirta.

Veneilijöiden keskuudessa paikka tunnetaan parhaiten yli satapaikkaisesta satamasta ja vuokrattavista rantasaunoista. Elisaaren vastarannalle pääsee myös autolla ja asiakkaat voivat tarvittaessa joko soutaa itse kapean salmen yli tai heidät kuljetetaan venekyydillä.

Elisaaren ulkoilualue on siirtynyt Helsingin kaupungin omistukseen jo vuonna 1969 - alue on aiemmin palvellut maa- ja metsätilana. Mellangårdin tilan vuonna 1902 uusklassisen tyylisuunnan mukaan rakennettu kaunis päärakennus toimii nykyisin idyllisenä ja kodikkaana ravintolana.

Kesällä Elisaaren laitumia hoitavat läheisen Snappertunalaisen Bovikin luomutilan lampaat ja kytönaudat. Fagervikissa alle 10 kilometrin päässä sijaitseva Viltgårdenin riistateurastamo on jo useana vuonna toimittanut peuran – ja hirvenlihaa Elisaaren kartanoravintolalle samoin kuin Bovikin luomutilakin. Alueen lähitoimittajien kanssa jatketaan yhteistyötä.

Elisaaren kartanoravintolan toiminnasta tulevana kesänä tulee vastamaan monissa liemissä keitetty kokki Markus Maulavirta. Vahvasta luontoyhteydestään ja innovatiivisuudestaan tunnettu kokki kokee Elisaaren uniikin luonnon inspiroivana ympäristönä.Elisaaren ulkoilualueen hoidosta vuodesta 2013 alkaen vastanneet yrittäjät Pentti Järvinen ja Sari Komulainen toivottavat Markuksen lämpimästi tervetulleeksi luomaan

Elisaaren kartanon ravintolalle rentoa ja maukasta tunnelmaa koko kesäksi.Elisaaren kartanoravintolan avajaiset ovat la 15.6. klo 15 alkaen.


Äitienpäivälounas Elisaaren kartanolla su 12.5. klo 12-15

Tule perheen kanssa nauttimaan hyvästä ruuasta, kiireettömyydestä ja rauhasta idylliseen Elisaareen - tammien paratiisiin.

Lounas on katettuna klo 12-15 Elisaaren kartanolla. Markus Maulavirta valmistaa valintanne mukaan pääruuan (kala, liha tai kasvis) - alkupalat ja jälkiruoka seisovasta pöydästä. Vain pöytävarauksella.

Kuljetus meriteitse Inkoon kirkonkylältä (taksivene) klo 11.00 ja paluu Elisaaresta klo 16.00 - 10€/hlö edestakaisin tai Ilmainen kuljetus Elisaaren parkkipaikalta salmen yli aikataulun mukaan. Myös omalla veneellä pääsee laituriin.Hinta 53€/hlö, lapset alle 12v. 15€/hlö ja lapset alle 3v. ilmaiseksi. Tervetuloa!

Pöytävaraukset: info(a)elisaari.fi
www.elisaari.fi


TÄYNNÄ! Vappulounas Elisaaren kartanolla 1.5. klo 12 alkaen - pöytävarauksella

Tule vappupäiväksi nauttimaan hyvästä ruuasta ja kiireettömyydestä idylliseen Elisaareen - voit jättää kellon laiturille ja viipyillä kartanon tunnelmassa tammien katveessa.

Vappulounas Elisaaren kartanolla saariston hengessä 1.5. klo 12 alkaen. Markus Maulavirta valmistaa valintanne mukaan pääruuan (kala, liha tai kasvis) - alkupalat ja jälkiruoka seisovasta pöydästä. Vain pöytävarauksella.

Kuljetus Inkoosta (taksivene) klo 11.00 ja paluu Elisaaresta klo 16.00 - 10€/hlö edestakaisin. Ilmainen kuljetus Elisaaren parkkipaikalta salmen yli aikataulun mukaan. Myös omalla veneellä pääsee laituriin.

Hinta 53€/hlö, lapset alle 12v. 15€/hlö ja lapset alle 3v. ilmaiseksi.

Tervetuloa!

Pöytävaraukset: info@elisaari.fi

Elisaari matkamessuilla 18.-20.1.2019 / osastolla 6f30


Kiitos kuluneesta kaudesta!

Avaamme jälleen 1.5.2019. Lokakuun ajan voi palveluja vielä tiedustella soittamalla numeroon 0407016301. Huom. tekstiviestit eivät siirry.


Elisaaren luontofestarit su 30.9.2018 klo 13-17

Tervetuloa Elisaareen viettämään sunnuntaipäivää 30.9.2018.

Luvassa on mm. luonto-ohjelmaa ja saunotusta. Vietämme samalla ulkoilualueen kauden päättäjäisiä. Rantakahvila on avoinna koko festareiden ajan klo 13-17.

Klo 13-14 Mielikin metsä - metsäkävely parantavassa metsässä metsäsatujen ja myyttien siivin (5€/henkilö)

Klo 14.30 - 17.00 Mielikin sauna – ruusukuorintasauna (5€/henkilö) + 10 minuutin vihdonta (10€/henkilö)

Elisaaressa on grillikatoksia rannan tuntumassa ja kaunis noin 2,5 km pitkä luontopolku, joka kulkee osittain Tammiston luonnonsuojelualueella.

Järjestämme luontofestareiden osallistujille kyydin salmen yli klo 12.55 ja 13.55. Paluukyyti on klo 17.10. Auton voi jättää Elisaaren ulkoilualueelle johtavan tien merkitylle parkkipaikalle (P-merkki). Parkkipaikalta on matkaa laiturille noin 100m.


La 25.8. Elisaaressa tapahtuu - tervetuloa mukaan!

Luonto- ja kulttuuriympäristöpäivä Elisaaressa

Tule viettämään kanssamme puunhalauspäivää Inkoon Elisaaren tammimetsiin ja kuulemaan samalla mielenkiintoisia kertomuksia saaren historiasta.
Opastettu kierros alkaa Elisaaren rantakahvilalta klo 11:00 ja se kestää noin 3 tuntia. Opastuksen hinta on 5 €/hlö (alle 12v ilmaiseksi). Oppaana toimii Kristin Lauharo.
Elisaareen on lauttakuljetus Orslandetin puolelta klo 10:00 ja 10:30. Paluukuljetus Elisaaresta 14:30 ja 15:00. Tämän lisäksi soutuveneitä on käytettävissä omatoimiseen salmen ylitykseen.
Tervetuloa!

Katso lisää:  Linkki tapahtumaan.


Ilmoitamme rantakahvilan aukioloajoista fb-sivuillamme

https://www.facebook.com/elgsjolandet


Claes Anderssonin ja Annica Cleon konsertti Elisaaren kartanolla la 28.7. klo 13.30 - 15

Jo kolmannen kerran Claes Andersson ja Annica Cleo tulevat konsertoimaan Elisaareen heinäkuun viimeisenä viikonloppuna. Varaathan paikkasi osoitteesta info@elisaari.fi , paikkoja on rajatusti. Liput 15€/hlö lunastetaan ovelta 15 minuuttia ennen konsertin alkua.

Jos tulet paikalle autolla, jätäthän sen noin 100 metrin päähän rannasta P-merkitylle paikalle. Järjestämme kuljetuksen salmen yli klo 13. Elisaaren puoleisesta rannasta on kävelymatkaa kartanolle noin 600 m.


Kartanon kesäravintola/pizzeria avoinna tiistaista lauantaihin 4.8. asti

Elisaaren kartanolla toimii pizzeria 26.6. - 4.8. välisenä aikana. Pizzeria on avoinna tiistaista lauantaihin klo 15-21. Sunnuntaisin ja maanantaisin pizzeria on suljettu.Tervetuloa!

 


Elisaaren kartanoravintolan avajaiset juhannuksena 2018

Elisaaren kartanoravintola on auki:

to 21.6. klo 15 - 21 - pizzaa

pe 22.6. klo 15- 18 - pizzaa

la 23.6. klo 12-15 - saaristolaispöytä (38€/hlö, lapset 20€ - pöytävarauksella; info@elisaari.fi)

Juhannuspäivän saaristolaispöydässä tarjolla mm. Viltgårdenin peuraa.


Juhannusaaton rantasaunavuorot ovat jo täynnä

Juhannusaaton peruutusaikoja ja muita sauna-aikoja voi kysyä paikan päällä satamatoimistolta juhannunnusaattona tai aatonaattona.


Tapahtumakalenteria kesälle 2018

 


Elisaari on mukana Venemessuilla 9.-18.2.2018 iloisen Inkoon osastolla 2d31. Tervetuloa!


Tule Elisaareen kesätöihin!

Elisaaren kesätyöpaikkoihin on nyt hakuaika. Katso lisätietoja tästä linkistä.