Yhteystiedot

 

Palvelunumero

040 701 6301 - olemme tavoitettavissa tästä numerosta klo 9-21 (emme pääsääntöisesti pysty lukemaan tekstiviestejä tai vastaamaan niihin)
info(a)elisaari.fi (majoitusvaraukset  ja muu kirjallinen viestintä)

tietosuojaseloste

Taksiveneet, taksit ja tilausbussit: - linkki tässä

 

Usein kysyttyjä kysymyksiä:

1. Miten Elisaareen pääsee ilman omaa venettä?

Ilman omaa venettä kyyti tulee pääsääntöisesti jollakin tavoin järjestää etukäteen. Paikalliset taksiveneet kuljettavat jopa 30 henkeä kerrallaan Inkoon kirkonkylältä tai Barösundin salmesta. Elisaaren ulkoilualueella on 4 kappaleita vuokrattavia soutuveneitä, joita saa lainata Elisaaren salmen ylitykseen, jos niitä on vapaana ja sopivasti parkkipaikkojen puolella. Toisinaan kaikki soutuveneet on kuitenkin ehditty soutaa saaren puolelle ja niitä ei ole tällöin käytettävissä ylitykseen. Järjestämme etukäteen sovittuna asiakasryhmille kyydin saareen tapahtumien ja tilausten yhteydessä (tämä koskee myös majoittujia ja leirintäaluetta). Tarvitsemme tiedon kuljetustarpeesta viimeistään noin 1-3 päivää aikaisemmin, riippuen vuodenajasta.

2. Miten saunoja voi varata?

Saunoja varataan puhelimitse soittamalla palvelunumeroon 1.5. - 30.9. välisenä aikana. HUOM! Juhannussaunoja varataan 1.5. alkaen vain sähköpostitse info(a)elisaari.fi. Juhannussaunat maksetaan laskulla etukäteen.

3. Millä syväyksellä Elisaaren satamaan pääsee?

Normaalivedenkorkeudella Elisaareen pääsee reilun 2 metrin syväyksellä. Sisääntulo on Barösundin suunnasta (itä-pohjoinen).

4. Voiko Elisaaressa grillata?

Tulenteko on sallittua ainoastaan grillikatoksilla. Grillikatosten puut ovat toistaiseksi ilmaisia yksityishenkilöille (yritykset sopivat grillikatosten käytöstä erikseen), mutta grillaaja pääsee näkemään hieman vaivaa paikalle tuotujen puiden sahaamisessa ja pilkkomisessa. Olemme jättäneet katoksille sahoja ja kirveitä, jotka eivät ole aivan uusinta mallia (näin säilyvät pidempään paikallaan). Voit ottaa mukaasi myös oman retkikirveen omien grillauspuidesi pilkkomiseen. Huolehdithan omalta osaltasi katoksen siisteydestä ja grilliritilöiden kunnosta. Ethän heitä vettä ritilöiden päälle - ne halkeavat, kun kylmä vesi ja kuuma ritilä kohtaavat.

5. Miten Elisaaressa kierrätetään?

Olemme siirtyneet lajitteluun ja kierrätykseen saaren puolella vuonna 2016. Tämä tarkoittaa, että otamme sataman puoleisella jätekatoksella vastaan: biojätettä, lasia, metallia ja puhtaita pahvipakkauksia. Biojäteastia on kompostoiva, joten sinne ei voi laittaa muovipusseja eikä mielellään myöskään paperia runsain määrin (kompostointi häiriintyy). Elisaaren ulkoilualueen parkkipaikkojen puolella on sekajätteen keräysastiat syväjätesäiliöiden vieressä. Retkeilijä voi lähtiessään jättää ulkoilualueella syntyneet sekajätteet/muovit/likaiset kartongit parkkipaikkojen puolelle roska-astiaan. Sataman vierasvenelaituriin kiinnittyvän veneilijän lajittelu- ja kierrätysohjeet löytyvät myös kahvilan/satamatoimiston ikkunasta. Vapaana olevia soutuveneitä voi lainata salmen ylittämiseen sekäjätepussin kanssa.

6. Miksi Elisaaressa lajitellaan jätteitä ja kierrätetään?

Tahdomme kierrättää jätteitä, koska se on ekonomisempaa ja ekologisempaa. Lajittelemme ja pyydämme asiakkaitamme lajittelemaan biojätteet saaressa kompostoriin, koska emme tahdo luoda alueen pienille pitkähäntäisille eläimille herkullisia ateriapaikkoja sekajäteroskisten yhteyteen. Keräämme biojätettä, koska teemme siitä kompostoimalla tarvitsemaamme multaa. Lajittelemme ja kierrätämme, koska tahdomme olla osa tulevaisuuden toimintaa, jossa kiinnitetään yhä enemmän huomioita pakkausjätteen vähentämiseen.

7.  Mistä luontopolku alkaa ja miten se on merkitty?

Luontopolku on merkitty vihreä-valkoisin nauhoin ja sen pituus on noin 2,2 km. Luontopolku kulkee suurelta osin rauhoitetulla Tammiston luonnonsuojelualueella. Luontopolku alkaa Tammiston huvilan oikealta nurkalta ylös polkua mäkeen. Tammiston huvilalle pääsee rantakahvilan takaa vasempaan hiekkatietä pitkin. Kulku luontopolulla ei ole esteetöntä, koska alueella tapahtuvan laidunnuksen vuoksi aidat ylitetään jyrkkien rappusten avulla. Sateella luontopolulla voi olla myös liukasta erityisesti kalliokohdissa. Luontopolku kulkee myös eläinaitausten läpi. Vuonna 2019 laitumilla on sonni nautojen kanssa sekä lampaita. Kunnioitathan laiduntavien eläinten tilaa.

8. Voiko Elisaaren ulkoilualueella ja satamassa käydä suihkussa?

Elisaaren sataman tuntumassa on kaksi suihkutilaa - yksi miehille ja yksi naisille. Suihkujen vesi tulee saaressa sijaitsevasta kaivosta. Kaivoveden riittävyyden turvaamiseksi alueella, suihku ei sisälly muiden palvelumaksujen hintaan. Toivomme, että vettä käytetään rannassa säästeliäästi, jotta sitä riittää kaikkien välttämättömiin tarpeisiin.

9. Miten majoitusta voi varata ja maksaa?

Majoitus leirintäalueella varataan ja maksetaan rantakahvilaan/satamatoimistoon. Jos rantakahvila on suljettuna, voit soittaa numeroon 040 701 6301. Muut majoitustiedustelut ja varaukset sähköpostitse info(a)elisaari.fi.

 

Sijainti

Elisaari sijaitsee Barösundissa Inkoon saaristossa, saaren länsipäässä. Meritietä Helsingistä noin 65 km ja maantietä noin 73 km Barölandetin lossirantaan, josta vesimatkaa on Elisaareen 1,5 km.

Ajo-ohje

Helsingistä Hangon tietä Inkoon risteyksen ohi 2 km, kunnes tulee viitta oikealle "Fagervik". Ajetaan liittymästä alas ja käännytään vasemmalle Fagervikiin. Tätä tietä ajetaan noin 1 km ja sitten käännytään oikealle Fagervikiin. Kun tietä on ajettu noin 7 km, käännytään vasemmalle Barösundiin, matkaa on noin 7 km. Barösundista kulkee lossi Orslandetiin. Lossilta on opasteet noin kahden kilometrin päässä sijaitsevalle Elisaaren pysäköintialueelle (P-merkki tien varressa). Noin 100 metrin päässä on laituri, josta on näköyhteys Elisaaren satamaan. Huomioithan etukäteen, että tarvitset venekyydin salmen ylitykseen.

Saaren henkilökunta toivottaa vieraat tervetulleiksi!

 

Kaikki uutiset